• bubble

  3 februari 2021

   

  Afgelopen driekwartjaar is alles anders gelopen dan verwacht, Twee exposities met mijn werk waar bijna niemand naartoe heeft gekund. Gelukkig heb ik nog wel cursisten op atelier kunnen begeleiden, in kleine groepjes. Momenteel (februari) is ook dat niet mogelijk. Heel jammer want ik mis het wel.

  Lees meer >> | 377 keer bekeken

 • kroondomein

  6 juli 2020

  Ieder in zijn eigen domein
  View this email in your browser

  Momenteel is iedereen aangewezen op zijn eigen plek en maakt het tot zijn domein van vanwaaruit alles moet gebeuren. Ik hoop dat het bij jullie goed gaat.

  Mijn domein kan gelukkig ook mijn atelier zijn. Pasteuze verf op groot formaat, heerlijk!
  Maar alsof ik vooruit liep op de inperkingen die ons te wachten stonden, kwamen er steeds vaker kleine doekjes uit mijn handen, zoals deze  'alm met smeltende sneeuw'.  Ook kijk ik noodzakelijkerwijs weer meer naar de Nederlandse natuur, iedere week schilder ik ergens in de buitenlucht. Een voorzetje hierop bleek ik al genomen te hebben in oktober door mee te doen aan een schilderdag op landgoed Sevenaer. Deze kasteelboerderij is een landbouwbedrijf dat produceert vanuit hoge ecologische waarden. Het landgoed bestaat deels uit oud bos met grote bomen waar, door beperkt ingrijpen, een veelzijdige flora en fauna is ontstaan. Bomen blijven daar liggen om op te gaan in de bodem en zo voedsel te geven aan nieuw leven.
  Een intrigerende zin in dit verband uit een gedicht van Koos van Zomeren: 'want alles op de aarde is als hout begonnen' lees het hier
  Hieronder twee schilderijen van bomen die opgaan in de kringloop van verschillende biotopen.

    
  Zwitserland: Gletsjermeer 140-120 cm.             
  Nederland:  Bosgrond (landgoed Sevenaer) 120-90 cm.


  Er zijn in het kunstdomein  nieuwe initiatieven ontstaan. Zo doe ik graag mee aan het 'artist support pledge' een goed initiatief van Matthew Burrows. Kunstenaars bieden hun werk aan op instagram voor hoogstens € 200,-. Een uitkomst voor kunstgenieters die al zo lang niet meer spontaan met kunst in aanraking zijn gekomen. Mijn instagram account is : art_nature_sophie_bekkering, daar kan je mijn aanbod volgen. Echter, jullie krijgen via deze nieuwsbrief ook de mogelijkheid op een voorschouw en kan je nu al kiezen! Het overzicht vind je HIER.
  En het geld rolt door want het leuke is dat, wanneer ik er vijf verkocht heb ik zelf een werk van een collega koop, want dat is de opzet. Zo kan ik een andere kunstenaar steunen met hulp van jullie, kunstgenieters. Ik verheug me er al op om mijn bescheiden kunstverzameling uit te breiden.

  Mijn atelier is open gebleven voor cursisten, Momenteel met maximaal drie cursisten. Of  een opdracht via eigen film voor thuis. Inmiddels is er al weer meer mogelijk: Lees het aanbod

   

  Lees meer >> | 541 keer bekeken

 • Allegra Engiadina

  24 oktober 2019

   Iedere dag de bergen in!

  De  schildercursus in Val Sinestra Zwitserland van 13 tot en met 19 oktober 2019 is fantastisch geweest. De schilders werden verrast door de schitterende bergwereld. In de herfst is het er prachtig door het lage licht . 
  De temperatuur was prima om buiten te werken, want dat was ons doel. Veel kijken en beleven. Eerst wandelden we ongeveer anderhalf  uur naar de schilderplek.Tijdens dat lopen deden we al zoveel indrukken op! In een schetsboekje werden die eerste lijnen gezet. Op de schilderplek was het rust en concentratie.

  In de nacht was het gaan regenen dat betekent dat er op hoogte sneeuw was gevallen.De bergen kregen daardoor een sprookjesachtig karakter. Die dag gingen we naar een wat hoger gelegen dal zodat we met de ezels in de poedersneeuw zaten! Geen probleem want de zon is zo sterk dat we het niet koud hadden en de sneeuw om ons heen smolt heel snel weg.
   
  Op het atelier in het hotel konden we uitwerken wat we de dag gedaan en gezien hadden. Aan de hand van een paar opdrachten kreeg je meer inzicht in o.a. het mengen van kleuren. We hadden van het hotel een hele fijne ruimte tot onze beschikking gekregen met prachtig uitzicht en licht.

  Het hotel Val Sinestra is een hele goede basis voor zo'n week. De gemoedelijke sfeer, het enthousiaste team en het lekkere eten zorgen voor een totaal ontspannen verblijf. Volgend jaar kom ik zeker weer wie gaat er dan mee? In de week van de herfstvakantie zuid: 18 t/m 24 oktober 2020. Voor informatie en aanmelden kan je mij een mail sturen.

    overzicht van de werken

  Hieronder kan je reageren op dit bericht door op 'lees meer' te klikken:

  Lees meer >> | 769 keer bekeken

 • Mijn biotoop

  2 oktober 2019

  De mensen die mij al enige tijd volgen hadden het natuurlijk al gehoord dat er weer een Art@detransformatie weekend zou zijn. Veel van hen heb ik dan ook weer kunnen begroeten op mijn atelier.

  Inmiddels is dit tweejaarijkse evenement in ons ateliergebouw weer voorbij.

  Lees meer >> | 609 keer bekeken

 • Kabbelen of bruisen

  30 januari 2019

  Kabbelen en bruisen in 2019
  View this email in your browser

                                                                                 Stroom, olieverf op doek 120-85 cm. 2018

  Gaan we kabbelen of bruisen in het nieuwe jaar?

  Wat mij betreft  ga ik er een evenwicht in zoeken. Afgelopen jaar heb ik heel veel nieuw werk gemaakt. Vooral mijn keramiek heeft een flinke vaart gekregen. Tijd om dit allemaal even te laten bezinken en te kijken wat dan komt boven drijven.
  Een heerlijke schilderweek in Zwitserland heeft mijn passie voor die natuur weer doen oplaaien. Lees het op verder op dit mijn blog. Dit vuurtje ga ik niet blussen maar laat mijn beelden op het doek voorbij stromen. De geuren en geluiden probeer ik vast te houden.  Hoor hier de Brancla door Val Sinestra bruisen
  Komende herfst organiseer ik een schilderweek in Zwitserland. Breng jouw schildertalent op een hoger plan! Dompel je onder in die ruige natuur en leg het vast op het doek. Aan het eind van de dag ga je weer terug naar een heel comfortabel hotel!
  Lees hieronder in de agenda meer over deze schilderweek in de herfst 2019.
  Wat dichter bij huis kan je altijd op mijn atelier komen voor cursus of workshop. Nieuw zijn de korte thema cursussen in mei en juni. Lees er over op deze site.
                                         
  Compositie met alpen elementen        
              

  Lees meer >> | 699 keer bekeken

 • Val Sinestra ontdekken

  9 oktober 2018

   

  Van af 20 september was ik een week in Zwitserland . Standplaats was Hotel Val Sinestra. Ik was daar om te kijken of het misschien en mooie locatie zou zijn om volgend jaar met mensen te gaan schilderen.

  In deze week konden de gasten van het hotel daar alvast een voorproefje van krijgen. Ik had beschikking over een prachtig atelier!

  Lees meer >> | 1318 keer bekeken

 • RESULTAAT

  29 mei 2018

  En hier het vervolg op de vorige blogpost, het resultaat van het werk na glazuren!

       

  Lees meer >> | 751 keer bekeken

 • KLEICLUB/ PK20

  11 april 2018

  Mijn keramiek wordt een steeds belangrijker deel van mijn werk.

  Trots ben ik er dan ook op dat er een werk van mij is opgenomen in Collectie Groen!

  Een privé verzameling die op afspraak te bezoeken is. In datzelfde pand is ook maandelijks een expositie te bezoeken én je kan er heerlijk eten in het café. Kortom een leuke tip om naar toe te gaan! Bekijk hun site eens en kom langs in de Weverstraat Arnhem.

  Lees meer >> | 1419 keer bekeken

 • SAMEN MET CURSISTEN

  22 maart 2018

  Gisteren heb ik een expositie ingericht in de bibliotheek van Oosterbeek.

  Daar loopt een serie van de kunstenaar en zijn/haar cursisten. En wij zijn de zevende op rij.

  Te zien t/m 17 mei in Bibliotheek de Klipper, Gen. Urqartlaan 1 te Oosterbeek. Misschien heb je tijd om op

  Lees meer >> | 643 keer bekeken

 • SCHILDERACHTIG ZWITSERLAND

  23 oktober 2017

                                                  English text

  Het liefste schilder ik hier:


  Maar werk het meeste hier:


  Dus was het heel anders om te schilderen op deze locatie:

  Lees meer >> | 887 keer bekeken

 • Meer blogs >>