• Veldwerk

  28 oktober 2023

  Schilderen in Val Sinestra oktober 2023

  Ook dit jaar ging ik weer met schilders naar Zwitserland om buiten te schilderen.
  Dikke trui aan en op pad met de ezels. Helaas niet die kunnen lopen en dragen, dus dat deden we zelf. Een mooie wandeling naar ons plekje van die dag.

  Heerlijk om in dit landschap te zijn, de geuren, de geluiden van de beek en de rust. Genoeg uitzichten en onderwerpen om te kiezen.
  Wanneer ik zeg dat ik in de herfst buiten ga schilderen in Zwitserland is men verbaasd dat dat kan vanwege het weer. Maar het was prima! Zonnetje erbij, een wolkje, ja dat verandende licht is prachtig, maar voor ons een hele uitdaging!

  Lees meer >> | 203 keer bekeken

 • 'En plein air' in Unter Engadin

  25 oktober 2022

  Schilderreis in oktober 2022

  We zijn net terug van een fantastische week: Een hele week buiten schilderen!  In Engadin Zwitserland vanuit hotel Val Sinestra. Wat een inspiratie en wat een gedrevenheid bij de schilders. Korte wandelingetjes brachten ons naar de mooiste plekken. Vijf dagen schilderen en iedere dag schilderden we buiten. Het weer was schitterend met knalblauwe luchten waar de oranjegele lariksen een mooi kleurcontrast mee vormden. Zie dat maar eens op het doek te krijgen.

  Lees meer >> | 245 keer bekeken

 • Wildernis

  24 juni 2022

  Ik ben kunstenaar van de maand bij 'Nieuwe Ruimte' dat betekent  dat ik een expositie heb mogen inrichten en daar collega's bij gevraagd heb. Ik noemde de expositie Wildernis en ben op zoek gegaan naar kusntenaars die hier iets mee hebben.

  Wildernis staat voor een verlangen naar natuur waar de mens geen invloed op heeft. Het laat de natuur alle ruimte. Wildernis is ook wat de mens juist achterlaat aan industriële producten die vervolgens verweren en van vorm veranderen. Wildernis is ook een vrije manier van leven en van denken zonder keurslijf van regels en voorgeschreven moraal.

  Lees meer >> | 164 keer bekeken

 • Art space Amsterdam

  25 april 2022

  Een impressie van mijn kleine tentoonstelling in Art Space van Arti et Amicitiae, Rokin, Amsterdam april 2022

  klik op de foto voor een filmpje

  In deze kleine maar mooie ruimte kwam mijn  werk goed tot zijn recht.

  Ik heb leuke gesprekken met bezoekers gehad en nieuwe collega's ontmoet.

  Lees meer >> | 248 keer bekeken

 • vier ogen

  15 februari 2022

  Het is gelukt!

  De werken van ons project in coronatijd zijn te zien in expositie en in een boek.

  De Expositie is te zien van 8 mei t/m 10 juli in 'De Bakermat , Van nispenstraat, Arnhem.

  Lees het artikel in de Gelderlander hier

   

     

   

  Ons boek over 2 jaar samen schilderen in de parken en bossen in Arnhem en omgeving is klaar! Vandaag hebben wij een voorproefje van de serie in het raam van de boekenwinkel Hijman Ongerijmd in het centrum van Arnhem opgehangen! Heel blij met de samenwerking met Sabina Wörner! Dank voor je mooie vormgeving Joke Beltman! Wat een mooie beschouwende tekst van Angeline Bremer-Cox ook! Van meit/

  Lees meer >> | 210 keer bekeken

 • schilderweek in Zwitserland

  2 november 2021

   

  We hadden een prachtige week halverwege oktober in Zwitserland, Engadin in hotel Val Sinestra. Wat een inspiratie en wat een gedrevenheid bij de schilders. Korte wandelingetjes brachten ons naar de mooiste plekken. Vijf dagen schilderen en iedere dag schilderden we buiten. Het weer was schitterend met knalblauwe luchten waar de oranjegele lariksen een mooi kleurcontrast mee vormden. Zie dat maar eens op het doek te krijgen.

  Lees meer >> | 253 keer bekeken

 • expositie opstelling ( test exhibition)

  25 maart 2021

  Het is nu een goede tijd om mijn werk te inventariseren. Ik wilde een test expositie maken in mijn atelier, maar eerst moest het opgeruimd worden en gewit!

   

   

  Dat ziet er beter uit. Nu nog de plafondplaten terug plaatsen, die zijn er altijd uit om de ezel omhoog te kunnen krijgen.

       

  Ik heb een heel archief van kaartjes waar al mijn werk op staat. Dat helpt met het selecteren en maken van combinaties. Al het keramiek wordt uitgepakt op de grote tafel.

  Lees meer >> | 424 keer bekeken

 • bubble

  3 februari 2021

   

  Afgelopen driekwartjaar is alles anders gelopen dan verwacht, Twee exposities met mijn werk waar bijna niemand naartoe heeft gekund. Gelukkig heb ik nog wel cursisten op atelier kunnen begeleiden, in kleine groepjes. Momenteel (februari) is ook dat niet mogelijk. Heel jammer want ik mis het wel.

  Lees meer >> | 293 keer bekeken

 • kroondomein

  6 juli 2020

  Ieder in zijn eigen domein
  View this email in your browser

  Momenteel is iedereen aangewezen op zijn eigen plek en maakt het tot zijn domein van vanwaaruit alles moet gebeuren. Ik hoop dat het bij jullie goed gaat.

  Mijn domein kan gelukkig ook mijn atelier zijn. Pasteuze verf op groot formaat, heerlijk!
  Maar alsof ik vooruit liep op de inperkingen die ons te wachten stonden, kwamen er steeds vaker kleine doekjes uit mijn handen, zoals deze  'alm met smeltende sneeuw'.  Ook kijk ik noodzakelijkerwijs weer meer naar de Nederlandse natuur, iedere week schilder ik ergens in de buitenlucht. Een voorzetje hierop bleek ik al genomen te hebben in oktober door mee te doen aan een schilderdag op landgoed Sevenaer. Deze kasteelboerderij is een landbouwbedrijf dat produceert vanuit hoge ecologische waarden. Het landgoed bestaat deels uit oud bos met grote bomen waar, door beperkt ingrijpen, een veelzijdige flora en fauna is ontstaan. Bomen blijven daar liggen om op te gaan in de bodem en zo voedsel te geven aan nieuw leven.
  Een intrigerende zin in dit verband uit een gedicht van Koos van Zomeren: 'want alles op de aarde is als hout begonnen' lees het hier
  Hieronder twee schilderijen van bomen die opgaan in de kringloop van verschillende biotopen.

    
  Zwitserland: Gletsjermeer 140-120 cm.             
  Nederland:  Bosgrond (landgoed Sevenaer) 120-90 cm.


  Er zijn in het kunstdomein  nieuwe initiatieven ontstaan. Zo doe ik graag mee aan het 'artist support pledge' een goed initiatief van Matthew Burrows. Kunstenaars bieden hun werk aan op instagram voor hoogstens € 200,-. Een uitkomst voor kunstgenieters die al zo lang niet meer spontaan met kunst in aanraking zijn gekomen. Mijn instagram account is : art_nature_sophie_bekkering, daar kan je mijn aanbod volgen. Echter, jullie krijgen via deze nieuwsbrief ook de mogelijkheid op een voorschouw en kan je nu al kiezen! Het overzicht vind je HIER.
  En het geld rolt door want het leuke is dat, wanneer ik er vijf verkocht heb ik zelf een werk van een collega koop, want dat is de opzet. Zo kan ik een andere kunstenaar steunen met hulp van jullie, kunstgenieters. Ik verheug me er al op om mijn bescheiden kunstverzameling uit te breiden.

  Mijn atelier is open gebleven voor cursisten, Momenteel met maximaal drie cursisten. Of  een opdracht via eigen film voor thuis. Inmiddels is er al weer meer mogelijk: Lees het aanbod

   

  Lees meer >> | 435 keer bekeken

 • Allegra Engiadina

  24 oktober 2019

   Iedere dag de bergen in!

  De  schildercursus in Val Sinestra Zwitserland van 13 tot en met 19 oktober 2019 is fantastisch geweest. De schilders werden verrast door de schitterende bergwereld. In de herfst is het er prachtig door het lage licht . 
  De temperatuur was prima om buiten te werken, want dat was ons doel. Veel kijken en beleven. Eerst wandelden we ongeveer anderhalf  uur naar de schilderplek.Tijdens dat lopen deden we al zoveel indrukken op! In een schetsboekje werden die eerste lijnen gezet. Op de schilderplek was het rust en concentratie.

  In de nacht was het gaan regenen dat betekent dat er op hoogte sneeuw was gevallen.De bergen kregen daardoor een sprookjesachtig karakter. Die dag gingen we naar een wat hoger gelegen dal zodat we met de ezels in de poedersneeuw zaten! Geen probleem want de zon is zo sterk dat we het niet koud hadden en de sneeuw om ons heen smolt heel snel weg.
   
  Op het atelier in het hotel konden we uitwerken wat we de dag gedaan en gezien hadden. Aan de hand van een paar opdrachten kreeg je meer inzicht in o.a. het mengen van kleuren. We hadden van het hotel een hele fijne ruimte tot onze beschikking gekregen met prachtig uitzicht en licht.

  Het hotel Val Sinestra is een hele goede basis voor zo'n week. De gemoedelijke sfeer, het enthousiaste team en het lekkere eten zorgen voor een totaal ontspannen verblijf. Volgend jaar kom ik zeker weer wie gaat er dan mee? In de week van de herfstvakantie zuid: 18 t/m 24 oktober 2020. Voor informatie en aanmelden kan je mij een mail sturen.

    overzicht van de werken

  Hieronder kan je reageren op dit bericht door op 'lees meer' te klikken:

  Lees meer >> | 687 keer bekeken

 • Meer blogs >>