Sophie Bekkering toont in haar schilderijen en keramiek de grootse natuur. Begonnen vanuit wandelingen door de Gelderse bossen is ze inmiddels de bomen nagereisd tot aan en over de boomgrens. De recente landschappen zijn samengesteld uit elementen die de bergwereld kenmerken. De ongerepte alpine ruimte waarin bomen, rotsen en water figureren is haar speelveld.


'Mij fascineert de waarde die de natuur heeft voor de mens op zich en als metafoor voor zijn psyche. Het sublieme milieu van met name de alpenwereld laat een veerkracht en eeuwigheidswaarde van de natuurlijke processen zien. Dit harmonieuze evenwicht relativeert de invloed van de mens en dat geeft mij rust en inspiratie.'

 

In haar werk verbeeldt ze de onderliggende krachten van deze stille omgeving door middel van haar expressieve toetsen en levendige kleurcontrasten. Een landschap waar je je geest op af kan stemmen en energie aan kan ontlenen.
 

'Ik werk geregeld op locatie in tekeningen en ook olieverf. Door veel te wandelen ontwikkel ik als vanzelf mijn gevoel voor verhouding tot de ruimte waar ik doorheen loop. Kleuren staan voor de kracht en energie van de natuur.'

 

De kleuren en de kleurcontrasten maken de ervaring van licht en ruimte, van sfeer en atmosfeer beweeglijk en intens. Zo wordt de ervaring die buiten in de natuur is opgedaan op het doek uitgebreid en versterkt.