Sophie Bekkering beeldend kunstenaar uit Arnhem, toont in haar schilderijen de grootse natuur. Begonnen vanuit wandelingen door de Gelderse bossen is ze inmiddels de bomen nagereisd tot aan en over de boomgrens. De recente landschappen zijn samengesteld uit elementen die de bergwereld kenmerken. De ongerepte alpine ruimte waarin bomen, rotsen en water figureren is haar speelveld.

Naast schilderen werkt ze als afwisseling geregeld met keramiek.

 

'Mij fascineert de waarde die de natuur heeft voor de mens op zich en als metafoor voor zijn psyche. Het sublieme milieu van de Alpen laat een veerkracht en eeuwigheidswaarde van de natuurlijke processen zien. Het harmonieuze evenwicht hierin relativeert de invloed van de mens en dat geeft mij rust en inspiratie.

De natuur staat onder druk door veel factoren. Ik zie dat mensen tegenwoordig zoeken naar een manier van leven die verbinding en harmonie met de natuur voorstaat.

 

In mijn schilderijen verbeeld ik de onderliggende krachten van deze stille omgeving door middel van expressieve toetsen en levendige kleurcontrasten. Een landschap waar je je geest op af kan stemmen en energie aan kan ontlenen.

 

Ik werk geregeld op locatie in olieverf. Die werken scherpen mijn geheugen en brengen mij op ideeën. Door veel te wandelen ontwikkel ik als vanzelf mijn gevoel voor verhouding tot de ruimte waar ik doorheen loop.

 

Terug op atelier voel ik me uitgedaagd om de grenzen te onderzoeken tussen materiaal, de verf en de actie van het schilderen ten opzichte van de gestuurde afbeelding.

De compositie stel ik samen vanuit de ervaring, het beleven en zien van de verschillende alpen elementen. Hierin is het monumentale beeld en de ruimtelijke beleving leidend'.