Iedere dag de bergen in!

De  schildercursus in Val Sinestra Zwitserland van 13 tot en met 19 oktober 2019 is fantastisch geweest. De schilders werden verrast door de schitterende bergwereld. In de herfst is het er prachtig door het lage licht . 
De temperatuur was prima om buiten te werken, want dat was ons doel. Veel kijken en beleven. Eerst wandelden we ongeveer anderhalf  uur naar de schilderplek.Tijdens dat lopen deden we al zoveel indrukken op! In een schetsboekje werden die eerste lijnen gezet. Op de schilderplek was het rust en concentratie.

In de nacht was het gaan regenen dat betekent dat er op hoogte sneeuw was gevallen.De bergen kregen daardoor een sprookjesachtig karakter. Die dag gingen we naar een wat hoger gelegen dal zodat we met de ezels in de poedersneeuw zaten! Geen probleem want de zon is zo sterk dat we het niet koud hadden en de sneeuw om ons heen smolt heel snel weg.
 
Op het atelier in het hotel konden we uitwerken wat we de dag gedaan en gezien hadden. Aan de hand van een paar opdrachten kreeg je meer inzicht in o.a. het mengen van kleuren. We hadden van het hotel een hele fijne ruimte tot onze beschikking gekregen met prachtig uitzicht en licht.

Het hotel Val Sinestra is een hele goede basis voor zo'n week. De gemoedelijke sfeer, het enthousiaste team en het lekkere eten zorgen voor een totaal ontspannen verblijf. Volgend jaar kom ik zeker weer wie gaat er dan mee? In de week van de herfstvakantie zuid: 18 t/m 24 oktober 2020. Voor informatie en aanmelden kan je mij een mail sturen.

  overzicht van de werken

Hieronder kan je reageren op dit bericht door op 'lees meer' te klikken:

Janleo van de Laar

24 oktober 2019

Sophie heeft geen woord overdreven, wat het verblijf in Val Sinestra betreft. We hadden mooi weer, da's natuurlijk een kwestie van geluk hebben, maar het is een belevenis om in die omgeving te wandelen, te kijken, te genieten, te schilderen en verwend te worden. Ben nu bezig met het meegenomen werk nog wat verder te brengen..


Sophie

24 oktober 2019

Super dat je door kan met schilderen na deze week. Ben benieuwd.


Marian Kroesbergen

25 oktober 2019

Wat een mooie foto's en inspirerende werken van de groep! Het berglandschap krijgt steeds meer aantrekkingskracht voor mij.


sophie

26 oktober 2019

De beleving zit echt in de schilderijen, er is goed gekeken en dat werkt!


Reageer op dit bericht