Ieder in zijn eigen domein
View this email in your browser

Momenteel is iedereen aangewezen op zijn eigen plek en maakt het tot zijn domein van vanwaaruit alles moet gebeuren. Ik hoop dat het bij jullie goed gaat.

Mijn domein kan gelukkig ook mijn atelier zijn. Pasteuze verf op groot formaat, heerlijk!
Maar alsof ik vooruit liep op de inperkingen die ons te wachten stonden, kwamen er steeds vaker kleine doekjes uit mijn handen, zoals deze  'alm met smeltende sneeuw'.Ook kijk ik noodzakelijkerwijs weer meer naar de Nederlandse natuur, iedere week schilder ik ergens in de buitenlucht. Een voorzetje hierop bleek ik al genomen te hebben in oktober door mee te doen aan een schilderdag op landgoed Sevenaer. Deze kasteelboerderij is een landbouwbedrijf dat produceert vanuit hoge ecologische waarden. Het landgoed bestaat deels uit oud bos met grote bomen waar, door beperkt ingrijpen, een veelzijdige flora en fauna is ontstaan. Bomen blijven daar liggen om op te gaan in de bodem en zo voedsel te geven aan nieuw leven.
Een intrigerende zin in dit verband uit een gedicht van Koos van Zomeren: 'want alles op de aarde is als hout begonnen' lees het hier
Hieronder twee schilderijen van bomen die opgaan in de kringloop van verschillende biotopen.

  
Zwitserland: Gletsjermeer 140-120 cm.             
Nederland:  Bosgrond (landgoed Sevenaer) 120-90 cm.


Er zijn in het kunstdomein  nieuwe initiatieven ontstaan. Zo doe ik graag mee aan het 'artist support pledge' een goed initiatief van Matthew Burrows. Kunstenaars bieden hun werk aan op instagram voor hoogstens € 200,-. Een uitkomst voor kunstgenieters die al zo lang niet meer spontaan met kunst in aanraking zijn gekomen. Mijn instagram account is : art_nature_sophie_bekkering, daar kan je mijn aanbod volgen. Echter, jullie krijgen via deze nieuwsbrief ook de mogelijkheid op een voorschouw en kan je nu al kiezen! Het overzicht vind je HIER.
En het geld rolt door want het leuke is dat, wanneer ik er vijf verkocht heb ik zelf een werk van een collega koop, want dat is de opzet. Zo kan ik een andere kunstenaar steunen met hulp van jullie, kunstgenieters. Ik verheug me er al op om mijn bescheiden kunstverzameling uit te breiden.

Mijn atelier is open gebleven voor cursisten, Momenteel met maximaal drie cursisten. Of  een opdracht via eigen film voor thuis. Inmiddels is er al weer meer mogelijk: Lees het aanbod

 

Reageer op dit bericht