• RIJP

    8 oktober 2016

    Vroeg in de ochtend op de dag van vertrek. Nevel, alles zit dicht, De bergen die ik de hele week strak aan de hemel zag staan, zijn nu in de wolken. Er ligt rijp op het land. 

    De wolken zijn wel heel transparant dus voor ik op de bus naar beneden richting Visp ga, kan ik vast nog even de Dom, de Allalin en de gletsjers groeten.

    Lees meer >> | 719 keer bekeken

  • ROMANTIEK

    7 oktober 2016

    Dagelijks zit ik in de ruige natuur. Dat zou een hele romantische toestand  zijn ware het niet dat je in Saas Fee absoluut niet de enige bent! Zoals zoveel plaatsen waar de natuur magnifique is trekt het vele bezoekers, zomer en winter. Het dorp blijft maar uitbreiden.

    Lees meer >> | 1174 keer bekeken

  • STENEN

    6 oktober 2016

    boven: De Dom, hoogte 4545 m.

    150 miljoen jaar geleden begon de vorming van de Alpen. De Afrikaanse plaat schoof naar de Euraziatische plaat en drukte langzaam de Thetis-Oceaan dicht. Wat nu nog over is van deze oceaan is de Middellandse Zee.

    Gesteente dat we nu boven de oppervlakte zien zijn stollingsgesteenten, metamorfe gesteenten en sedimentgesteenten. Prachtige rotsen met dus verschillende structuren en kleuren. Tijdens het smelten van het gletsjer ijs dat al eeuwen aan de gang is, blijft er veel puin en stenen achter, eindmorene.

    Lees meer >> | 1689 keer bekeken

  • EZEL

    5 oktober 2016

    Niet óp de ezel, maar mét de ezel de berg op!

    Misschien zal ik dat eens anders moeten regelen. Een klim van een uur met al die spullen: verf, doekjes, kwasten, water, Een heel gebalanceer om me te installeren wanneer ik per se díe larix met gletsjer achtergrond wil hebben.

    Lees meer >> | 894 keer bekeken

  • ZON EN IJS

    4 oktober 2016

    Vanaf atelier/galerie Maste 4 van Marjolein Bos, bij wie ik te gast ben, ging ik de ruige helling op. 's Nacht vriest het op deze 2500 meter hoogte en dat was te zien langs de beek.

     

     

    Ruige natuur. Maar de mens zet het graag naar zijn hand, in de winter wordt de s

    Lees meer >> | 875 keer bekeken

  • DE TWEEDE DAG

    4 oktober 2016

    Het dorp ligt in een kom op 1800mt. hoogte. Rondom bergen met aan één kant de hoogste van Zwitserland: de Dom, die onderdeel is van de Mischabelgruppe. De gletsjer komt naar beneden vanaf de Allalinhorn en de Alphubel en heet Feegletsjer. In de loop der tijd zoals bekend enorm teruggetrokken waardoor er bekkens met gruis zijn achtergebleven. Op de randen daarvan staan lariksen te balanceren.

    Lees meer >> | 648 keer bekeken

  • SAAS- FEE

    2 oktober 2016

    Fantastisch hier weer te zijn. Weer, want twee jaar geleden was ik hier toen alles al in herfstkleur was. De herfst begint nu schoorvoetend, alle lariksen zijn nog groen. De hellingen zijn oker en bruin, door de droogte van de afgelopen tijd.

    Deze week belooft nu ook droog te blijven, gunstig, want ik wil alleen maar buiten schilderen. Vandaag het eerste schilderij op een klein paneeltje. Loop wel wat te hijgen op de hellingen, moet wennen aan de hoogte (1800 mt.) 

    Lees meer >> | 776 keer bekeken

  • ALLA PRIMA

    24 september 2016

    Magnifique, het weer en de locatie. De buiten schilderdag van 24 september was een topdag. Warme septemberzon. Wat een ruimte en een rust. Er kwam geen mens langsPerfect om je, zoals ik als motto stel;' helemaal in het landschap te verliezen' .

    We werkten met watervermengbare olieverf, heel geschikt voor buiten. Olieverf droogt niet, ja pas na een dag of vier. Zaak dus om je compositie eerst helder te hebben voor je begint. Eerst dus veel teken oefeningen gedaan en schetsen gemaakt.

    Lees meer >> | 876 keer bekeken

  • SEPTEMBER

    24 augustus 2016

    September is een maand van nieuwe perspectieven!

    Hoe zal het volgende seizoen er uit gaan zien?

    Op 15 september start ik weer met lessen.

    Op atelier hoop ik weer oude bekenden te zien en ook nieuwe mensen die ik kan begeleiden in hun ontwikkeling naar een eigen schilderstijl.

    Lees meer >> | 581 keer bekeken

  • kunst en natuur juli 2016

    8 juli 2016

    drieluik: Natuur, olieverf/doek 200-80 cm. 2016  (foto Colin Wilson)

    HEMELSE ZOMER

    Arcadië is een utopisch land vol bloemen, fruit en bossen, helder water, vogelzang en een eeuwige zomer. Een ideaal-landschap, dat er ooit geweest moet zijn in een tijd aan het begin van de geschiedenis van de mensheid. Een fascinerend thema voor kunstenaars en dichters.
    Waaronder ikzelf tot op zekere hoogte. De natuur staat onder druk door veel factoren. De veerkracht en de eeuwigheidswaarde van de natuurlijke processen relativeren de soms destructieve invloed van de mens op de natuur. Dat inspireert mij en geeft mij rust.
    In mijn werk laat ik de kracht van de natuur naar voren komen, kleuren staan voor de vitaliteit van de natuur. Het totale expressieve beeld straalt kracht maar ook harmonie uit. Toch een Arcadië.

    Op de Veluwezoom woonden welgestelde mensen die met hulp van tuinarchitecten op hun landgoed daadwerkelijk vorm gaven aan hun ideale landschap. De natuur blijft hieraan bouwen dus nog altijd kunnen we daarvan genieten. Meer lezen:geldersarcadie

    Een paar weken geleden heb ik met cursisten genoten van de stille plekjes met watervalletjes en vijvers op landgoed 'De Hemelse Berg', bij Oosterbeek. Kijk maar verder op dit blog.

    In het weekend van 9 en 10 juli speelt o.a. op dit landgoed het Festival ' Echo van de Tijd' zich af. Er is een wandelroute uitgezet door Stichting Scarabee waarin je op verschillende plekken door middel van muziek en kunst geconfronteerd wordt met de ‘Echo van de Tijd’. Ik ga er zeker heen, ook omdat er een jodelconcert van een Zwitser te horen is. :) En vergeet Park Sonsbeek in Arnhem niet. Een prachtig bewaard landgoed waar de bekende beeldententoonstelling plaats vind: Interaction 2016

    Dit bericht is een afgeleide van mijn nieuws over kunst en natuur dat ik zo'n vijfmaal per jaar opstel en via mail stuur naar iedereen die dit leuk vind. Lijkt je het leuk

    Lees meer >> | 971 keer bekeken

  • Meer blogs >>